02188218279-86053927

گام های نهایی برای پیوستن پلی پروپیلن به سبد محصولات پتروشیمی تبریز

301 بازدید | شنبه 16 بهمن 1400 | دسته بندی : اخبار منبع : نپینا

سیاوش درفشی مدیرعامل پتروشیمی تبریز اظهار کرد: این واحد تولیدی دارای انواع استانداردهای معتبر بین المللی کیفیت و مدیریت بوده و در کنار انجام مسئولیت های مدنی خود نظیر کمک های نقدی و غیر نقدی به ارگانهای دولتی و تشکلهای مردمی و تلاش در راستای حفاظت از محیط زیست، پروژه های متعددی را در راستای توسعه سبد محصول و ارزش آفرینی در دست احداث دارد که واحد جدید پلی پروپیلن به ظرفیت 30 هزار تن در سال و واحد جدید پلی اتیلن سنگین با ظرفیت 310 هزار تن در سال از آن جمله اند.

وی در خصوص فرصت های اقتصادی کشور برای بومی سازی محصولات و صادرات در سال های اخیر افزود: پتروشیمی تبریز با خرید لیسانس تولید پلی اتیلن سنگین از شرکت پژوهش و فن آوری عملا اعتماد به توان داخل کشور در استفاده از دانش و فن آوری بومی را محقق کرده است. بومی سازی دانش فنی تولید پلی استایرن انبساطی توسط پتروشیمی تبریز انجام شده و به صورت اختراع نیز ثبت شده است.

شرکت پتروشیمی تبریز طی سال 1400 و تاکنون بالغ بر 300 هزار تن فروش داخلی به ارزش 72667 میلیارد ریال و 93 هزار تن صادرات به ارزش 28780 میلیارد ریال داشته است.

درفشی در ادامه به نقش پتروشیمی ها در ارزآوری کشور در دوران تحریم اشاره کرد و گفت: بعد از محدود شدن صادرات نفتی و کمبود ارز این صنایع پتروشیمی بود که با تولید بالا و صادرات خوب ارزآوری بسیاری برای کشور داشتند و حدود 85 درصد، صادرات غیر نفتی مربوط به صنایع پتروشیمی است.

مدیرعامل پتروشیمی تبریز افزود: اگر سرمایه گذاری های صورت گرفته در سال های 67 و 68 در خصوص پتروشیمی های اراک، تبریز و پتروشیمی های دیگر صورت نمی گرفت ادامه ی همان سیاست ها در دوران بعد از آن اتفاق نمی افتاد، امکان صادرات محصولات پتروشیمی وجود نداشت.

وی همچنین نقش پتروشیمی ها در توسعه صنایع پایین دستی و تبدیلی و تکمیلی را به این صورت تبیین کرد: نگاه کلان به صنعت پتروشیمی امروزه متفاوت از قبل بوده و باید صنعت پتروشیمی را به مثابه زنجیره بزرگی از تولید و عرضه در نظر گرفت. در واقع توسعه صنعت پتروشیمی بدون تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع پایین دستی، اقدامی ابتر بوده و اهداف صنعت پتروشیمی را در حوزه اقتصاد کلان محقق نمی کند. این موضوع برای کشور ما که صنعت پتروشیمی در آن قدمتی بیش از نیم قرن دارد و به لحاظ برخورداری از مزیت های مختلفی همچون سهولت دسترسی به خوراک و مبادی صادراتی، جزء کشورهای پیشرو در صنعت پتروشیمی در جهان است، از اهمیتی به مراتب بالاتر برخوردار است.

مدیرعامل پتروشیمی تبریز گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب در دوم شهریور 1399 در ارتباط تصویری با جلسه هیئت دولت، به صراحت، به اهمیت موضوع صنایع پایین دستی پرداختند تا نشان دهند این موضوع در لایه های بالای تصمیم گیری نظام نیز از حمایت برخوردار است.

درفشی افزود: سامانه جامع توسعه تجارت، سامانه بسیار خوبی است. یک مکانیسم تسهیل کننده برای انجام امور بازرگانی است و یکپارچگی بسیار خوبی را می تواند در مورد بنگاه های اقتصادی ایجاد کند و باعث تسریع در امور ذیربط بشود. با کاهش مراجعه حضوری به دستگاه های دولتی، باعث سرعت بخشیدن به انجام امور خواهد شد. البته ایراداتی هم دارد که وزارت صمت به عنوان متولی این سامانه می تواند با مشورت صنایع و شرکت های بزرگ مانند پتروشیمی ها این ایرادات را رفع کند و به نظر بنده در آینده خیلی بهتر خواهد شد.

حضور شرکت پتروشیمی تبریز در ایران پلاست برای معرفی هر چه بیشتر ویژگی های این پتروشیمی صورت می گیرد. تنوع در محصول، بیشترین تعداد محصول از نظر نوع و گرید تولیدی، کیفیت بالای محصولات، انحصار در تولید برخی از محصولات با برند پتروشیمی تبریز و نزدیکی به بازارهای اروپا از امتیازات پتروشیمی تبریز است.

پتروشیمی تبریز (سهامی عام) در سال 1369 در زمینی به مساحت 391 هکتار تاسیس شد و یکی از بیشترین تنوع در میان شرکت های پتروشیمی را با تولید انواع محصولات پلیمری نظیر پلی اتیلن سنگین و پلی اتیلن سبک خطی، پلی استایرن های انبساطی، معمولی و مقاوم و نیز پلیمر ABS در گریدهای مختلف و نیز برش های هیدروکربنی پنج کربنه و بالاتر، پنتان، استایرن مونومر، بوتن -1، اتیل بنزن، تولوئن، برش 4 کربنه و 1 و3 بوتادین داراست.