02188218279-86053927

ارمغان کرونا برای صنایع پلیمری ایران

453 بازدید | چهارشنبه 10 شهریور 1400 | دسته بندی : اخبار

به گزارش شبانکو به نقل از خبرگزاری مهر، سعید ترکمان، رئیس هیئت مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران گفت: پیچیدگی های کرونایی که بر تمام جنبه های زندگی انسانی تاثیر بسزایی داشته، تولیدات محصولات پلیمری را هم دستخوش تغییر کرده است. این تغییرات در بخش های گوناگون  صنعت پلیمر ردپای متفاوتی از خود برجای گذاشته است. به عبارت دقیق تر، به دلیل محدودیت ها حمل و نقل از یک سو صنایع صادرات محور با آسیب جدی مواجه شدند و از سوی دیگر بسیاری از کشورهای همسایه که تا پیش از آن محصولات نهایی تولیدی از پلیمرها را از کشورهای دیگر وارد می کردند، راهبرد خود را تغییر دادند و نگاه آنها به سمت و سوی تولیدات ایرانی جلب شد.

وی افزود: تجربه ای که سبب شد، بیشتر کشورهای همسایه ایران ترجیح دهند کالاهای مورد نیاز خود را از تولیدات ایرانی با کیفیت مشابه خریداری کنند. به این ترتیب بازارهای صادراتی جدیدی پیش روی صنایع پلیمری گشوده شد.اکنون برای استفاده حداکثری از این موهبت و گسترش سهم بازار صادراتی و ارزآوری بیشتر از این کانال، برنامه ریزی های متمایز و دقیق تری باید طراحی شود، زیرا به  وضوح مشخص است که برآیند همه این موارد، در کنار از سرگیری فعالیت های تولیدی پیشین، حجم تقاضای سال جاری به شدت افزایش می یابد، بنابراین این صنایع باید بتوانند با نیازهای رو به رشد و متغیر بازار این گروه از محصولات همسو شوند.

ترکمان ادامه داد: شاید تمرکز بیشتر بر برندسازی در این دوران و اقدام جدی باید پررنگ تر شدن نقش آن در صنایع پلیمری، کمک شایانی باشد تا از این مسیرنه تنها ارزش گذاری برندها سبب افزایش قیمت سهام شرکت ها شود، بلکه بر قیمت فروش محصولات نهایی هم تاثیرگذار باشد، به طوری که ارزش برند هر شرکت در محاسبه قیمت تمام شده لحاظ و محصول نهایی با افزایش قیمت همراه شود.هم اکنون محصولات پلیمری ما چه در حوزه مصارف داخلی و چه برای فروش در دیگر کشورها، با قیمت های بسیار پایینی داد و ستد می شوند. در حالی که اگر ارزش برند در محاسبه قیمت نهایی محصول محاسبه شود، ملموس ترین دستاورد آن افزایش درآمد شرکت های این حوزه خواهد بود که می تواند تداعی کننده افق رونق برای فعالان بازار باشد.

رئیس هیئت مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران نقش تشکل ها در مسیر برندسازی شرکت های پلیمری را موثر خواند و تاکید کرد: زمانی که متخصصان یک حوزه در کنار هم به بررسی جوانب یک صنعت می پردازند، با شناختی که از جزئیات آن پیدا می کنند به راحتی قادر به یافتن نقاط ضعف و قوت صنعت شده و با انجام تحلیل های خود زمینه های رونق را فراهم سازند.

وی تصریح کرد: همانطور که سابقه تشکل داری به ویژه در صنعت پلیمر نشان می دهد به مرور زمان و با بلوغ تشکل ها، نقش های آنها از سطوح ابتدایی گذشته که در سطح تامین مواد اولیه برای تولید کنندگان بود، فاصله گرفته و به سطح مشورتی در سطوح بالاتر ارتقا یافته است، بنابراین به تدریج با تغییر کارکرد به سمت مسیری حرکت می کنند که منافع ملی و تشکلی را در کنار هم محقق سازند. ثمره این دگردیسی فعالیت تشکل ها، شفاف سازی و ایجاد بسترهای قدرتمند در این صنعت است که در کنار شناسایی توانمندی های صنعتی از جانب آنها، امکان برنامه ریزی های دقیق و بلندمدت برای تولید کنندگان واقعی فراهم خواهد شد.