02188218279-86053927

لسیتین


وضعیت موجودی : تماس بگیرید
قیمت : تماس بگیرید
افزودن به سبد خرید
550 بازدید | 12 بهمن 1401 | علاقه مند

لسیتین چیست؟

لسیتین مخلوط پیچیده ای از فسفات های نامحلول در استون است که عمدتا از فسفاتیدیل کولین، اسیدهای چرب، گلیسرول تشکیل شده است. این ماده محصول کاملا طبیعی است که در زرده تخم مرغ، دانه های سویا، دانه های آفتابگردان و دانه های گیاهی یافت می شود. لسیتین های سویا و آفتابگردان حاوی اسیدهای چرب ضروری بیشتری نسبت به لسیتین کلزا هستند، بنابراین از نظر تغذیه ای ارزشمندتر هستند. این ماده، مایع چسبناک تقریبا بدون بو با رنگ زرد است. علاوه بر فرم مایع، برای مصارف مختلف به شکل پودر، قرص و کپسول به بازار عرضه می شود.

عملکرد اصلی لسیتین در بدن تثبیت غشای سلولی، پیشگیری از ابتلا به آترواسکلروز عروق، در فرآیندهای متابولیک، بازسازی سلول های کبد و غیره است. تا به امروز، هیچ جایگزین مصنوعی با عملکرد مشابه این ماده یافت نشده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر از لسیتین، مقاله لسیتین چیست؟ را مطالعه کنید.

کاربرد لسیتین

لسیتین به عنوان یک امولسیفایرعمل می کند. این ماده می تواند با چربی ها و روغن ها و همچنین با آب ترکیب شود. مواد غیرقابل اختلاط مانند روغن و آب به کمک این ماده، امولسیون های پایداری را تشکیل می دهند. از این خاصیت می توان در تولید شکلات و پودرکاکائو، مارگارین، بستنی، خمیر ترد و چربی های جامد استفاده کرد.

لسیتین به دلیل توانایی در ایجاد بافت خوب، نقش مهمی در بهینه سازی موادغذایی ایفا می کند. در محصولاتی نظیر محصولات نانوایی، شیرینی و محصولات فوری کاربرد دارد. این ماده در محصولات شیرینی کمک می کند تا اجزای مختلف مانند چربی و شکر توزیع بهتری داشته باشند. همچنین این ماده به بهبود خواص پردازش وقهوه ای شدن یکنواخت محصولات پخته شده کمک می کنند. از خواص آنتی اکسیدانی این ماده برای نگهداری موادغذایی در انبار نیز می توان استفاده کرد.

علاوه بر این کاربرد لسیتین نه تنها صنایع غذایی است بلکه در تولید مواد آرایشی، محصولات دارویی و در تولید موادغذایی حیوانات استفاده می شود.

در صنعت داروسازی از آن مکمل هایی تهیه می شود. مکمل های لسیتین را می توان برای درمان کلسترول بالا، کمک به شیردهی و درمان کولیت اولسراتیو استفاده کرد.

از خواص امولسیون کننده این ماده در تهیه کرم ها استفاده می شود. در واقع این ماده، بافت صاف و همگن به کرم ها می دهد. از طرف دیگر، لسیتین سرشار از آنتی اکسیدان ها، فسفر و ویتامین های E و A است. این مواد برای هیدراتاسیون و سلامت پوست بسیار مناسب هستند.

ویژگی های لسیتین

از ویژگی های لسیتین می توان به حجم بالای تولید، حالت خمیری با خواص بهبود یافته؛ توزیع بهینه چربی؛ افزایش تحمل تخمیر اشاره کرد. با توجه به ویژگی های عالی لسیتین، این ماده می تواند جایگزین امولسیفایرهای مصنوعی شود و با درجه بالایی از کارایی اقتصادی، مزایای زیادی برای محصولات به ارمغان می آورد.