شرکت شبانکو

شرکت شبانکو

تولیدی و بازرگانی مواد اولیه شیمیایی و پلیمری

بررسی کاربرد سیلیکون در صنایع مختلف

سیلیکون

یکی از با ارزش ترین و پرکاربردترین محصولات در صنایع مختلف سیلیکون است که با توجه به داشتن مشخصه های بارزی چون مقاومت بالا در برابر درجه حرارت، انعطاف پذیری بالا، سازگاری با محیط زیست، خاصیت الاستیکی بالا، غیر سمی بودن و ...  سبب بالا رفتن کاربرد سیلیکون در صنایع مختلف شده است.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
سیلیکون چیست؟
سیلیکون یا سیلیسیم یکی از عناصر جدول تناوبی است که با توجه به مشخصات بارزی که دارد در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد کاربرد سیلیکون برای بسیاری از صنایع چون  صنعت غذایی تا صنعت شیمیایی و پزشکی و.... تعریف شده است.  کاربرد بالای این عنصر در بسیاری از صنایع سبب شده که تاثیر بسیار بالایی بر اقتصاد مدرن کشور داشته باشد و روز به روز بر میزان  کارایی آن افزوده می شود.
 بیشترین مقدار از این عنصر که در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد خیلی کم فرآوری می شود. تاریخچه استفاده از این ماده با ارزش به گذشته های دور برمیگردد از به کارگیری این عنصر در تولید زیورآلات گرفته تا استفاده از آن در ساخت خانه ها در تولید ملات نیز می توان اشاره داشت که نشان از غنی بودن تاریخچه استفاده از این ماده ارزشمند است. 
در این مقاله سعی شده که به مهمترین کاربرد سیلیکون پرداخت. وجود یک سری ویژگی ها از جمله مقاومت بالا در برابر درجه حرارت بالا، عایق الکتریکی بسیار قوی، خاصیت الاستیکی بالا، غیر سمی بودن و بسیاری از مشخصه های مفید دیگر سبب شده که روز به روز تقاضا برای خرید این محصول بالا رود.
مهمترین نکات مثبت سیلیکون عبارت است از: 
- مقاومت بالا در برابر آب
- زیست سازگاری
- انعطاف پذیری بالا
- غیر فعال بودن
- بالا بودن دامنه کاربرد سیلیکون از دمای 200 تا 320 درجه سانتی گراد
- واکنش ناپذیر بودن و ... سبب شده که از سیلیکون به عنوان پلیمر یاد شود. سیلیکون ماده اولیه در تولید لاستیک و الاستومر است که تحت تاثیر نیروی کششی باز هم به حالت اولیه خود باز میگردد که نشان از وجود انعطاف پذیری بالای آن دارد.
معرفی کاربرد سیلیکون در صنایع مختلف:
 خوشبختانه در قرن بیستم پیشرفت قابل توجهی در علم و ساخت تجهیزات مهم در همه رشته ها صورت گرفت و مواد  با ارزش بسیار زیادی کشف شدند که یکی از این مواد با ارزش کشف شده سیلیکون است که با ورود این عنصر در بسیاری از صنایع غوغایی به پا کرد که سبب شده به عنوان ماده حیاتی در بسیاری از صنایع از آن یاد شود. از مهمترین کاربرد سیلیکون می توان به: 
 کاربرد سیلیکون در صنعت پزشکی:
سیلیکون گرید در علم پزشکی خوش درخشیده است به گونه ای که یکی از محصولات اصلی در تولید و شناخت اجزا مصنوعی بدن از جمله، دست، پا، جمجمه، لوله معده و ... سیلیکون می باشد که شاید بیشترین مصرف در علم پزشکی را به این موضوع نسبت داد. در ساخت لوله تغذیه، ایمپلنت کوتاه و بلند مدت، تولید دارو، پیستون سرنگ، ماسک تنفسی و ... از دیگر کاربرد سیلیکون است که مقرون به صرفه بودن ، قابل اطمینان بودن،  عملکرد بالا و ... را می توان علت استفاده بالای این ماده با ارزش دانست.
کاربرد سیلیکون در صنایع آرایشی  و بهداشتی
استفاده از سیلیکون در تولید کرم های ضد آفتاب، زیرا دارای خاصیت آب گریز بودن و مقاوم در برابر شستشو و ماندگاری بالا است. در تولید ژل شستشو بدن، و به عنوان  ترکیبات دارویی فعال در فرآورده های دارویی چون  مانند فرمولاسیون آنتی اسید و ضد چربی از سیلیکون استفاده می شود.
 
کاربرد در صنایع غذایی
از سیلیکون به عنوان ضد کف استفاده می شود زیرا در صنعت غذایی تولید چغندر قند به شکر که یک مشکل جدی است که استفاده از آنتی فوم سیلیکونی بهترین گزینه است.
کاربرد سیلیکون در زندگی روزمره
با توجه به بالا بودن استفاده از سیلیکون در زندگی روزمره ارزشمند بودن این ماده بیشتر به چشم میخورد استفاده از  این ماده در کفی کفش گرفته تا صنایع نساجی در تولید پارچه، تولید محصولات خانگی، به عنوان ضد کف در  شوینده لباسشویی و .... 
کاربرد سیلیکون در صنعت کشاورزی 
یکی از مواد مغذی در تغذیه گیاهان سیلیکون است که امروزه بسیاری از کشاورزان از این ماده معدنی در بارور شدن محصولات خود استفاده می کنند. این نوع سیلیکون به نام سیلیسیک اسید (H4SiO4) یکی از مواد مغذی برای تغذیه گیاهان است.
نکات مهم در خرید و فروش سیلیکون
همانطور که گفته شد و میدانید سیلیکون در زندگی روزمره گرفته تا صنایع مختلف کاربرد بالایی دارد و همین امر سبب شده که بسیاری از افراد به فکر تولید و خرید و فروش این ماده با ارزش بیفتند که خوشبختانه در ایران شرکت های بسیاری در زمینه تولید و خرید و فروش سیلیکون فعال هستند یکی از این شرکت های بسیار معتبر در زمینه تولید این ماده با ارزش شرکت تولیدی و بازرگانی شبانکو است که در مدت زمان کوتاهی توانسته اعتماد مشتری ها را به خود جلب کند.
 زیرا رسالت این شرکت عرضه محصولات با کیفیت و در عین حال مقرون به صرفه است. خوشبختانه ایران در زمینه تولید فلز سیلیسیم علاوه بر رفع نیازهای داخلی کشور زمینه اشتغال جوانان را هم فراهم کند و به این صورت هم از خروج ارز به خارج از کشور جلوگیری می کند و هم اینکه زمینه اشتغال را فراهم می کند. بسیاری از شرکت های تولید کننده سیلیکون برای رفاه حال مشتریان خرید و فروش اینترنتی را در دستور کار خود قرار داده اند که در این روش مشتریان محصول با کیفیت را بدون وجود واسطه به صورت مستقیم از شرکت خریداری می کنند.
 
 معرفی گریدهای سیلیکون
- سیلیکون فود گرید، این نوع سیلیکون  بهداشتی و پزشکی است که مهمترین موارد مصرفی این سیلیکون عبارت است از:
- استفاده از قالب گیری شکلات ، شیرینی ،کیک پزی 
- قالب گیری مواد غذایی و خوراکی
- سیلیکون گرید پزشکی: مهمترین ویژگی این سیلیکون سازگار بودن  با محیط زیست، بدون بو و غیر سمی
- استفاده از این سیلیکون در ساخت اعضای مصنوعی بدن، قالب سازی عمومی و ....
 
معرفی خواص و انواع سیلیکون
 بارزترین مشخصه های سیلیکون که سبب بالا بردن تقاضا برای خرید آن شده می توان به: 
- بالا بودن مقاومت سیلیکون ها در برابر درجه حرارت بالا و پایین، نور خورشید، آب 
- ازن، اشعه فرابنفش و... 
- انعطاف پذیری بالا
- سازگاری با محیط زیست 
- چسبندگی بالابی‌اثری شیمیایی
- خواص بالای دی‌الکتریک
- اشتعال پذیری نسبتاً پایین 
- گرانروی کم در درصد بالای رزین 
- تغییر اندک گرانروی با دما و عدم سمیت
- مقاومت بالا در برابر حمله و رشد قارچ ها و ... سبب شده که روز به روز کاربرد بیشتری در انواع صنایع پیدا کنند که بر این اساس سیلیکون ها خود انواعی دارند که مهمترین آن ها عبارتند از :
- لاستیک سیلیکون یا سیلیکون لاستیکی ( که از این سیلیکون بیشتر در قالب گیری و قالب‌ریزی استفاده می‌شود) در هوافضا، صنایع برق و الکترونیک، تجهیزات پزشکی، صنایع روشنایی، لوازم خانگی، خودرو و ...
- روغن سیلیکون
- گریس سیلیکون
-  رزین سیلیکون
- سیلیکون درزگیری و ... که هر یک از این سیلیکون ها با توجه به نوعی که دارند کاربردهای مختلفی برای آن ها تعریف شده است.
رعایت نکات مهم در خرید و نگهداری از قالب سیلیکونی 
یکی از مهمترین نکاتی که در خرید هر وسیله ای باید در نظر داشت خرید از فروشگاه های معتبر می باشد که خرید وسایل و قالب های سیلیکونی هم از این قاعده مستثنی نیست. نگهداری این وسایل در جاهای خشک و خنک و دور از معرض مستقیم نور خورشید و وسایل گرمایشی، در شست و شو این وسایل باید دقت داشت که به هیچ عنوان از اسکاچ سیمی و ضخیم برای شستن آن استفاده نشود. با توجه به نیاز بیشتر صنایع به سیلیکون سبب شده که تقاضای این صنایع برای محصول با ارزش بالا رود. که همین امر سبب شده برخی از افراد اقدام به فروش سیلیکون و محصولات تولیدی از این محصول با کیفیت بسیار پایین کنند که خرید مستقیم از شرکت های تولیدی سیلیکون سبب شده که دست سوداگران قطع شود و افراد با صرف هزینه بسیار مقرون به صرفه محصول با کیفیت را با اطمینان خاطر خریداری می کنند که این امر دست سوداگران را از بازار خرید و فروش این محصول قطع کرده است.